Φυσική πέτρα

Οι φυσικές πέτρες που διαθέτουμε μετατρέπουν ένα απλό, κοινότυπο τοίχο ή δάπεδο σε ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό στοιχείο.

Στενάρια / Φιλέτα

Οι φυσικές πέτρες στενάρια έχουν ορθογώνιο σχήμα διαφόρων διαστάσεων και δημιουργούν τοίχους με γραμμική αισθητική. Έχουν διαστάσεις (περίπου) 3-11εκ. ύψος, 3-5εκ. πάχος και ελεύθερο μήκος, ενώ το φιλέτο είναι πιο λεπτό με 2-6εκ. ύψος, 3-7εκ. πάχος και ελεύθερο μήκος. Τοποθετούνται με ή χωρίς αρμό. Έρχονται σε χρώματα γκρι, πολύχρωμο και γκρίζο-καφέ.

Ορθογωνισμένες

Οι ορθογωνισμένες πέτρες για επενδύσεις τοίχων ή δαπέδων έχουν μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες και έρχονται σε διαστάσεις 7εκ./10εκ. πλάτος με 1-2εκ. πάχος και 20εκ./30εκ. πλάτος με 1-3εκ. πάχος x ελεύθερο μήκος.

Πετρόκτιστες Ακανόνιστες

Οι φυσικές πέτρες – πετρόκτιστες με ακανόνιστο σχήμα και πάχος 3-5εκ. δίνουν την αίσθηση της κτισμένης πέτρας χωρίς να χρειάζονται όμως το χρονοβόρο και ακριβό κτίσιμο αλλά απλή συγκόλληση με τσιμεντοπηλό ή κόλλα. Τοποθετούνται με ή χωρίς αρμό. Σε χρώματα Γκρίζο-Καφέ, Light Grey, Nero, Magma, Smoky Grey, Macedonian Brown, Multi Light, Travertino G και Thasou.

Πετρόκτιστες Ορθογωνισμένες

Οι φυσικές πέτρες – πετρόκτιστες με ορθογωνισμένο σχήμα και πάχος 3-5εκ. δίνουν την αίσθηση της κτισμένης πέτρας χωρίς να χρειάζονται όμως το χρονοβόρο και ακριβό κτίσιμο αλλά απλή συγκόλληση με τσιμεντοπηλό ή κόλλα. Τοποθετούνται με ή χωρίς αρμό. Σε χρώματα Celeste Grey, Macedonian Brown, Travertino Amber, Thasou και Sugar.

Λωρίδες

Οι λωρίδες έχουν καθαρές γεωμετρικές γραμμές και προσδίδουν μοντέρνα αίσθηση στο χώρο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη τοποθέτηση τους καθώς διατίθενται σε μονοκόμματα πάνελς 15×60εκ. περίπου  που κάνουν την τοποθέτηση τους γρήγορη, εύκολη και οικονομική. Σε χρώματα μαύρο, γκρίζο και multi.

Σκαπιτσαριστές

Οι σκαπιτσαριστές φυσικές πέτρες λαξεύονται στη μια τους όψη αναδεικνύοντας το χρώμα και το ανάγλυφο του φυσικού πετρώματος. Η τοποθέτησή τους είναι απλή, με ή χωρίς αρμό και δρομικά ή πλεκτά. H λευκή Snow έρχεται σε ορθογώνια κομμάτια ύψους 3, 5 και 10εκ.  ενώ η γκρίζα Celeste Grey σε κομμάτια ύψους 4, 10 και 15εκ. Έχουν ελεύθερο μήκος και 2.5εκ. πάχος.

Travertino

Η φυσική πέτρα Travertino έχει ζεστή μπεζ απόχρωση και πάχος μόνο 1,2εκ. Διατίθεται σε διάσταση 40,6×61εκ. ή σε βυζαντινό σχέδιο που συνδυάζει διάφορες διαστάσεις. Έχει παλαιωμένη όψη και είναι ιδανική τόσο για επενδύσεις τοίχων όσο και δαπέδων εσωτερικών και εξωτερικών.

Ακανόνιστες

Οι ακανόνιστες πλάκες από φυσικό πέτρωμα για πλακόστρωτα ή επενδύσεις τοίχων έχουν αντιολισθητική επιφάνεια, μεγάλη αντοχή στον παγετό και την ιδιαίτερη ομορφιά που παρουσιάζουν οι φυσικές πέτρες.