Ένα παράδειγμα πιστής ανακατασκευής σε συμμόρφωση με τους σεισμικούς, αισθητικούς και αρχιτεκτονικούς περιορισμούς.

 

Το έργο ανακαίνισης του Palazzo Castellani, ενός ιστορικού κτηρίου που βρίσκεται στην είσοδο του αρχαίου χωριού Venzone (UD), αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό παράδειγμα διατήρησης και προστασίας της Ιταλικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ανοικοδόμηση του κτηρίου, που είχε καταστραφεί εντελώς από σεισμό το 1976, επανέφερε πίσω το αρχικό του μεγαλείο.

Το Palazzo Castellani υπόκειται στον μνημειακό περιορισμό της Περιφερειακής Εποπτείας για την Πολιτιστική Κληρονομιά και Δραστηριότητες που προβλέπει την ανακατασκευή των κτηρίων με απόλυτο σεβασμό στις υπάρχουσες κατασκευές.

 

Coppo del Borgo

 

Η επιλογή των κεραμιδιών απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή. Ήταν απαραίτητο να ληφθούν υπόψη από τη μία πλευρά οι αισθητικές ανάγκες της πιστής συμμόρφωσης με την Ιταλική παράδοση όσον αφορά το σχήμα και το χρώμα, και από την άλλη πλευρά η ανάγκη για μέγιστη σταθερότητα λόγω της ισχυρής σεισμικότητας που παρουσιάζει η περιοχή.

Αυτός είναι ο λόγος που η κατασκευή της οροφής ανατέθηκε στον WIERER (BMI Italia) με το κεραμίδι Coppo del Borgo. Το Coppo del Borgo έχει πρωτοποριακό σχήμα που αισθητικά προσομοιάζει στο παραδοσιακό χωλέτρι είναι όμως εύκολο στην τοποθέτηση με 7,5 τεμάχια το μέτρο, εξαιρετικά σταθερό και ανθεκτικό και έρχεται με 50 χρόνια εγγύηση.

 

Coppo del Borgo

 

Coppo del Borgo Striato Cotto

 

Πηγή: https://www.archiproducts.com/it/notizie/bmi-per-la-rinascita-di-palazzo-castellani_79870

Μοιραστείτε το!

Σχετικές Αναρτήσεις